Minden terézvárosinak kipostáznak egy szájmaszkot

2020.03.31. 16:34
Minden terézvárosi háztartásnak egy mosható szájmaszkot ad a VI. kerületi önkormányzat, írja közleményében Soproni Tamás polgármester. A maszkokat a postaládákba kézbesíti majd az önkormányzat jövő héttől.

Önkéntesek végzik annak a 22 ezer szájmaszknak a csomagolását és kézbesítését, melyeket a terézvárosi önkormányzat rendelt a lakosságnak. Minden háztartás egy mosható maszkot kap. 

Soproni Tamás közleményében hangsúlyozta, hogy a legfontosabb továbbra is az, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, és mindig csak egy ember menjen vásárolni, amikor az már nagyon szükséges. Éppen ezért küld az önkormányzat egy maszkot, amit mosás után családon belül felváltva is használhatnak.

A szájmaszkok jövő héten érkeznek az önkormányzathoz. A csomagolás után a postaládákba dobják majd be azokat az önkéntesek. A maszk mellé a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudni- és tennivalókról is tájékoztató anyagot küld az önkormányzat.

Mint arról beszámoltunk , hogy a maszkviselés kérdése az elmúlt napokban központi téma lett a magyar közbeszédben, teljesen megosztotta nemcsak a társadalmat, de a szakembereket is. Ha valaki kilép az utcára, vagy azért kap rosszalló pillantásokat, mert nincs rajta maszk, vagy azért, mert maszkot hord, és így nem jut elég az egészségügyi dolgozóknak. Hogy kinek van igaza? Cikkünkből megtudhatja:

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!