Szijjártó: A liberális mainstream ismét össztűz alá vette Magyarországot

2020.03.31. 08:50

A nemzetközi „liberális mainstream ismételten össztűz alá vette Magyarországot” – idézte az MTI Szijjártó Péter kedd reggeli Facebook-bejegyzését. A külgazdasági és külügyminiszter azokról a nemzetközi bírálatokról szólt, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként meghozott keddi országgyűlési felhatalmazás miatt érték a kormánypártokat. Az időkorlát nélküli, a parlamenti kontrollt kiiktató döntést az Európai Bizottság sem üdvözölte.

A törvényről itt olvashatja értelmező cikkünket.

Bukott olasz, kicsi német, kommunista luxemburgi

Szijjártó Péter azt írta, hogy „a bukott olasz baloldali miniszterelnök, az örök nagykoalíciós kistestvér német szocialisták, a választást soha nem nyert osztrák zöldek és luxemburgi kommunisták, valamint a szélsőségesen intoleráns északi liberálisok” mostani támadásában „semmi meglepő nincs: amikor mi valami nagy bajtól védjük meg a magyar embereket, ők mindig megtámadnak minket”.

„A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket tíz éve, amikor hazaküldtük az IMF-et, és megszorítások helyett adót csökkentettünk, segély helyett munkát adtunk, így megvédtük a gazdasági összeomlástól Magyarországot. A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket öt éve is, amikor elutasítottuk az illegális migránsok letelepítéséről szóló kötelező kvótákat, kerítést építettünk a déli határra, odavezényeltük a rendőrséget és a honvédséget, ezzel pedig megvédtük a magyar emberek biztonságát. A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket most is, amikor felhatalmazást kaptunk a demokratikusan választott Magyar Országgyűléstől arra, hogy megvédjük hazánkat a világjárvánnyal szemben” – írta Szijjártó.

Az irigység beszél belőlük

Úgy vélte, hogy a szóban forgó áramlat „pártjai és politikusai frusztráltak és irigyek: ők legfeljebb csak álmodhatnak az olyan társadalmi támogatottságról, mint amilyennel az elmúlt három parlamenti választást kétharmados többséggel megnyerő magyar kormány rendelkezik”. Hozzátette: „A nemzetközi liberális mainstream pártjai és politikusai mélyen antidemokratikusak, mert semmibe veszik, sőt megkérdőjelezik a magyar emberek akaratát. Azoknak a magyar embereknek az akaratát, akiknek felhatalmazása alapján kormányzunk.”

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Árfolyam