Boldog István: Az én lelkiismeretem tiszta

2020.04.03. 17:51 Módosítva: 2020.04.06. 16:18

"Az én lelkiismeretem tiszta" - mondta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő pénteken az MTI-nek. Azt is mondta, maga kéri mentelmi joga felfüggesztését, hogy az igazságszolgáltatás előtt tisztázhassa magát.

A Legfőbb ügyészség csütörtökön közölte, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Boldog István (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült.

Az eljárás adatai szerint az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.

Az ügyet még Hadházy Ákos robbantotta ki októberben nyilvánosan. Mint kiderült, a kengyeli polgármester egy vádalku keretében azt mondta a hatóságoknak, hogy az EU-s pályázatok előre le vannak zsírozva Boldog választókörzetében. Itt válogathat az Indexen Boldog István ügyéről megjelent cikkek közül.