Ferenc
10 °C
29 °C
Bejelentik a járványügyi akcióterv részleteit. Élőben a kormányinfóról

Bejelentik a járványügyi akcióterv részleteit. Élőben a kormányinfóról

Posted by Index.hu on Saturday, April 4, 2020

A szokásoktól eltérően az eheti Kormányinfót Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton tartja, és az előzetes információk szerint nagy járványügyi bejelentések várhatóak.

Ezeket a kérdéseket küldtük el a Kormányinfóra:

  • Egyes elméletek szerint a BCG-átoltottság valamiféle védelmet nyújt a magyar társadalomnak. Van olyan terve a kormánynak, hogy emiatt a kijárási korlátozásokkal érintettek körét azon 65 éven felüliekre korlátoznák, akik nem részesültek ebben az oltásban?
  • Az 500 ezer forintot pontosan kik és mikor kapják meg, technikai személyzet is kapja-e, ez mekkora összeg lesz összesen, és hány százalékát képezi a járványügyi alapnak?
  • Mióta készült a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvény-javaslat, és mi indokolja, hogy a veszélyhelyzet idején fogadják el ezeket a módosításokat, különösen a Városligetben elrendelt változtatási tilalmat és a születési nemről szóló szabályozást?
  • A múlt héten Gulyás Gergely azt mondta, hogy naponta felülvizsgálják, és bővítik a mentesült katások listáját, de ez azóta nem történt meg, az újabb kormányrendeletekben sem. Ez tervben van még?
  • Mikor lesz az érettségi?
  • Az operatív törzstől egy hete nem kapunk választ arra: a több mint 17 ezer magyarországi mintavétel pontosan hány emberen történt meg? Konkrétan hány embert teszteltek már Magyarországon a hatóságok az új koronavírussal, és egy esetben hányszor kell mintát venni?

Az MTVA jelét az RTL Klub segítségével továbbítjuk.