2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Kiskutyáját védte a villamoson halálra késelt férfi

2020.04.06. 05:59

Kiskutyáját védte, ezért szúrta le múlt péntek éjjel a 28-as villamoson egy férfi – állítja az áldozat barátja, aki aBlikknek nyilatkozott. 

Az áldozat, a 25 éves Gábor a kis pincser kutyájával, valamint barátjával, a 24 éves Márkkal tartott hazafele a villamoson, amikor két férfi és egy nő felszállt. 

„Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrát – mesélte a Blikknek Márk. – Gábor kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott, és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit mondott, hogy nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni...”

Gábor sebét Márk próbálta elszorítani, de hiába. A legjobb barátja a karjában halt meg.

A rendőrség alig húsz perccel később elfogta a tetteseket. Az áldozat szülei Írországban élnek, most úton vannak hazafelé. Közben egész Budapest a férfi kiskutyáját, Pepsit keresi, mert ijedtében elszaladt.

Frissítés: időközben az áldozat kutyáját megtalálták.

Frissítés 2: a Fővárosi Főügyészség indítványozta az emberölés két gyanúsítottjának, egy 43 és egy 38 éves férfinak a letartóztatását A Fővárosi Főügyészség szerint mind az emberölés bűntette megalapozott gyanújával tettesként gyanúsított idősebb férfi, mind a bűnsegédi magatartással gyanúsított fiatalabb férfi esetében – a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlya, az egzisztenciális körülményeik, továbbá a bűntettesi múltjuk miatt  -  megállapítható a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. Az ügyészség indítványozta továbbá az ügy egy további szereplőjének, egy 29 éves nőnek a bűnügyi felügyelete elrendelését is, akit emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettének megalapozott gyanújával hallgatott ki a rendőrség. A kényszerintézkedések tárgyában a nyomozási bíró a mai napon dönt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport