Krisztina
19 °C
25 °C

Kisgyermekre támadó kutya gazdái ellen emeltek vádat Fejér megyében

2020.04.07. 15:32 Módosítva: 2020.04.07. 15:51

Kisgyerekre támadt egy Fejér megyei településen egy kiszabadult kutya még 2019 júliusában. A kutya gazdái, egy nő és egy férfi ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat – írja a Fejér Megyei Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint a kutya egy felújítás alatt álló, hiányos kerítésen tudott kiszökni az utcára, ahol egy nő a gyermekével sétált éppen.

A kétéves gyereket az anyja öléből tépte ki a kutya, és az út túloldalára rángatta. 

Az anya másodszor is az ölébe véve próbálta védeni a gyereket, de a kutya ismét a gyerekére támadt, ekkor már az arcát marcangolta. A kutya egyik gazdája végül az anya kiáltozásaira megjelent, és az állatot a nyakörvénél fogva rángatta le a gyerekről.

A gyerek a támadás után életveszélyes állapotban került kórházba, nyílt koponyacsonttörés és tüdőzúzódás miatt azonnal meg kellett műteni.

A kutya gazdái a főügyészség szerint a kerítés felújításakor nem gondoskodtak arról, hogy az általuk tartott kutyák az utcára ne juthassanak ki, és nem is figyeltek eléggé az állatra, emiatt szenvedett életveszélyes sérüléseket a kétéves gyerek. 

A főügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.