Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Kirúgták a Fejér megyei kórház igazgatóját

2020.04.11. 09:05

A FEOL úgy tudja, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szólította fel Csernavölgyi István főigazgatót, hogy adja át hivatalát a Fejér Megyei Szent György Kórház élén. Az okokról egyelőre semmit nem lehet tudni, de Fejér megyében regisztrálták Budapest/Pest megye után a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 82-t a koronavírus-járvány kezdete óta.

A FEOL kereste a lemondott főigazgatót, aki elismerte, hogy lemondott, és azt írja: egy esetben elcsúszott az elektronikus adatszolgáltatással, emiatt szűnt meg végül a munkaviszonya a kórházzal. Csernavölgyi egyébként jogi lépéseket is fontolgat, de az nem derül ki, hogy pontosan miért.

Az alábbi közleménnyel reagált az újság megkeresésére:

A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt. A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.  • Vennék
  • Hírek