Egy dunakeszi idősotthonban is megjelent a koronavírus

2020.04.14. 14:09

Azonosították a koronavírust egy dunakeszi bentlakásos intézmény egyik lakójánál, írja a 444.hu. A magán fenntartású otthon vezetője, Gyöngyösi Sándor a lapnak megerősítette az információt, és elmondta: a lakót elkülönítették a többiektől, és jelenleg tünetmentes. 

Az idősotthon a Google Street View 2019-es felvételén
Az idősotthon a Google Street View 2019-es felvételén

Azt is hozzátette, egy gyorsteszt mutatta ki a pozitív eredményt, most a PCR-teszt eredményére várnak, ami ma, vagy holnap meglesz. Addig nem kezdik el a többi lakót tesztelni, míg ez az eredmény meg nem érkezik, de jelenleg mindenki tünetmentes az intézményben, ahol egyébként krónikus pszichiátriai betegségben, Alzheimer-kórban vagy sclerosis multiplexben szenvedő betegek élnek.

A település polgármestere, Dióssi Csaba a lappal azt közölte, hogy úgy tudja, a lakó nemrég kórházi ellátást kapott, onnan tért vissza az otthonba. Azt azonban egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a fertőzés így, vagy máshogy jutott az intézménybe.

Korábban a fővárosi Olajág Otthonok egyik zuglói intézményében  fertőződött meg  öt lakó, a borsodnádasdi idősotthon  legalább fele  koronavírus-fertőzött lehet, írta Facebook-posztjában a település polgármestere, Kormos Krisztián, illetve a Pesti úti idősotthonban a legfrissebb adatok szerint 204 igazolt koronavírus-fertőzött és 10 halott van.  • Tippek
  • Biztosítás