5 hónapos kislányával karjaiban fenyegetőzött öngyilkossággal egy erzsébetvárosi férfi

2020.04.15. 11:07

Hétfő délben érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy VII. kerület, Akácfa utcai társasház belső udvarának erkélyén egy férfi zavartan viselkedik, öngyilkossággal fenyegetőzik, és a kezében egy csecsemő van - közölte a rendőrség

A rendőrök a helyszínen azt látták, hogy egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabál, a kisbaba pedig hangosan sír. A férfi, amikor meglátta a rendőröket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. A gondnok segítségével kinyitották a lakás ajtaját, ahol a férfi önkívületi állapotban szorította magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit. 

A két rendőr ellátta a csecsemőt, megetették, megitatták és tisztába tették, majd átadták a mentőknek, akik megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

Screen Shot 2020-04-15 at 10.43.28.png
Fotó: Police.hu

Kiderült, hogy amíg a gyerekek édesanyja dolgozott, élettársa, a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a kétéves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök. A kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. A rendőrök a kétéves kisfiút átadták az édesanyjának.

R. Richárd miután kábítószert fogyasztott, nem törődött a kicsikkel, sem enni, sem inni nem adott nekik. A lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.

Screen Shot 2020-04-15 at 10.44.03.png
Fotó: Police.hu

R. Richárd ellen kábítószer birtoklása, és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást, őrizetbe vették. 

Példamutató, emberséges helytállásáért Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim  főtörzsőrmestert és Abai László őrmestert.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport