Gergely
6 °C
23 °C

14 dolgozó és több beteg is koronavírusos a tatabányai Szent Borbála Kórházban

2020.04.22. 12:55

Sorozatos megbetegedések jelentkeztek a tatabányai Szent Borbála Kórház Nefrológiai és Gasztroenterológiai Osztályán. Mint az a kórház szerdán frissített bejegyzésében áll:

Tizennégy munkatársunknál és több betegnél igazolódott a koronavírus. A kontaktkutatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ lefolytatta, további tizenöt dolgozó karanténban van. Az érintett D-épület zárófertőtlenítését elvégeztük. A két fekvőbeteg-ellátó egység összevonásra kerül, és létszámgondok miatt a továbbiakban mátrix rendszerben működtetjük. Jelenleg az osztályon felvételi zárlat van.

Korábbi bejegyzésükben azt írták, huszonhét munkatársuk esett ki a munkából az említett osztályokon, ahol kedden, a sorozatos megbetegedések miatt minden, akkor ott dolgozót és betegüket gyorsteszttel tesztelték. Az eredmények kedden negatívak lettek, egy esetben pedig bizonytalan.

Kedden az Index próbálta megtudni az operatív törzstől, hogy mi az oka annak, hogy Komárom-Esztergom megyében múlt szombat óta megduplázódott az koronavírussal igazolt fertőzöttek száma, de kérdésünre nem kaptunk választ.