Gyula
7 °C
20 °C

Évekig fizetett a szexért egy család nőtagjainak egy balatoni férfi, aztán több milliót zsaroltak ki belőle

2020.04.23. 10:40

Éveken keresztül fizetett egy család nőtagjainak a szexért egy balatoni férfi, majd emiatt zsarolással több millió forintra lehúzták a pénztárcáját.

A szövevényes ügy többszereplős, alább a vádiratból ismeretes részletek:

  • Az ügy sértettje, egy balatoni férfi évek óta fizetett a szexért egy most húsz éves nőnek (a vádlottnak), annak testvérének és anyjának is.
  • Még több pénz reményében a vádlott rábírt két vele együtt élő fiatalt, hogy szintén pénzért szexeljen a férfival. A pénzt ezután a két fiatal átadta a vádlottnak.
  • A vádlott nő ezután beszervezte a történetbe a családtagjait is, akik rendőrnek, sztárügyvédnek adták ki magukat, és úgy hívták fel telefonon a sértett férfit, majd azzal fenyegették: ők úgy tudják, mivel a férfi kiskorúakkal szexelt, büntetőeljárás van ellene. Hogy ne vonják felelősségre mindezért, azt mondták neki, adjon nekik pénzt, mert ha nem ad, börtönbe kerül.  
  • A fenyegetések hatására a férfi 5,3 millió forintot adott át a vádlottaknak.
  • A vádlottak nem álltak meg itt, ugyanis a férfi érzelmileg is kötődött hozzájuk, így azt kihasználva szintén pénzt csikartak ki belőle különféle kitalált okokra, például nem létező betegségekre hivatkozva.
  • A férfi így pluszban 1,7 millió forintot adott át a vádlottaknak.

A húsz éves nő ellen bűnszövetségben, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás, csalás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség. A nőnek kilenc vádlottársa is van.