Fegyházat és kiutasítást kér az ügyészség a holland dílerre, aki egy balatoni fesztiválon árult drogot

2020.05.20. 07:08

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 31 éves holland állampolgárral szemben, aki egy balatoni zenei fesztiválon árult különféle kábítószereket, írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2019 augusztusában egy fesztiválon vett részt, amin kábítószer-hatóanyagú szereket értékesített, miközben fogyasztott is.

A fesztivál vége előtt pár nappal, a hajnali órákban kapták el a rendőrök, tőle ömlesztett és kiporciózott porokat, tablettákat, bélyegeket – amelyek kábítószert, így kannabiszt, amfetamint, ketamint, LSD-t és MDMA-t  tartalmaztak -, valamint az értékesítéshez szükséges eszközöket – mérleg, üres simítózáras tasakok -  foglaltak le. Ezeken kívül a kábítószer eladásából származó több, mint másfél millió forintnak megfelelő készpénzt, forintot és eurót foglaltak le.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő kereskedőre fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint kiutasítást indítványozott.  • Tippek
  • Babaváró hitel