Koronavírus adatok

2021. dec. 09.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Újabb öt beteg meghalt, 1711-en meggyógyultak

D KOM20200522021
2020.05.25. 06:57

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 3756 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – számolt be a koronavirus.gov.hu. A hivatalos tájékoztatás szerint meghalt 5 idős krónikus beteg. 

491 főre emelkedett az elhunytak száma, 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1554 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti.

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elsősorban Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentései bizonyultak a legérdekesebbnek. Kiderült ugyanis, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-én, a fővárosiak pedig június 2-án nyithatnak majd ki, az iskolákban viszont a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Hasonlóan fontosnak tűnt az is, hogy június 2-a után újra használhatóvá válnak az iskolaépületek, így intézményi döntés után kiscsoportos konzultációt, egyéni felkészítést lehet majd rendezni bennük. Emellett június 2-a és 26-a között minden iskolában meg kell szervezni a gyermekek felügyeletét, így mostantól mindenki a saját intézményébe mehet majd. Ha valaki nagyobb távolságra járt az otthonától, azt helyben is kell majd fogadni.

Ezenkívül elsősorban dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatójának értékelése volt érdekes a tájékoztatón. Ő arról beszélt, hogy Magyarország arányaiban jól kezelte a vírust, és amellett, hogy köszönetet mondott a kórházi alkalmazottaknak és az őket támogatóknak, azt is kiemelte, hogy a járványnak még nincs vége, és

TOVÁBBRA IS AZZAL SEGÍT MINDENKI A LEGTÖBBET, HA NEM BETEGSZIK MEG, EZÉRT ARRA KÉR MINDENKIT, HOGY TOVÁBBRA IS TARTSa BE A SZABÁLYOKAT.

A magyarországi koronavírus-fertőzés alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonon követheti nyomon:

(Borítókép: Fertőtlenítenek egy salgótarjáni óvoda előtt 2020. május 22-én. Fotó: Komka Péter / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport