Kokainbuli közben csaptak le dílerekre Budapesten

2020.06.01. 06:35 Módosítva: 2020.06.01. 06:42

Egy csütörtöki összehangolt akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda a TEK és az úgynevezett Bükk Közterületi Támogató Alosztály közreműködésével elfogott négy férfit, akikkel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult eljárás, írja a police.hu.

A rendőrök egy időben két helyszínen, Budapesten és Miskolcon csaptak le a dílerekre. A 32 éves V. Lajos mezőcsáti lakost és két társát, a 29 éves M. Attila és a 32 éves K. László miskolci lakosokat Miskolcon fogták el. Itt összesen több mint 1300 gramm amfetamint, több mint 1100 gramm marihuánát és közel 200 darab extasy tablettát foglaltak le.

A 42 éves jászberényi M. Tamást budapesti tartózkodási helyén fogták el a TEK-esek. A rendőrségi közlemény szerint "az akció idején a férfi és ismerősei éppen «kokainpartit» tartottak, és még az elfogás előtti másodpercekben is kábítószert fogyasztottak". A lakásban található kokaint és marihuánát lefoglalták a rendőrök.

A férfiaknál tartott kutatások során továbbá 15 millió forint készpénzt, közel 1400 eurót, és a kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket: mérlegeket, és több ezer nejlontasakot foglaltak le a rendőrök.

A bíróság vasárnap mind a négy férfi letartóztatását elrendelte.