Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Szijjártó Péter adja át a Magyar Kupa döntőjén a trófeát

2020.06.02. 14:48

Ezúton szeretném bejelenteni, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség engem kért fel, hogy szerdán átadjam a Magyar Kupa döntőjét követően a trófeát

– reagált az azonnali kérdések és válaszok órájában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Stummer János jobbikos képviselő kérdésére, amely azt firtatta, hogy a miniszter miért is vett részt zárt kapus futballmérkőzésen a járványhelyzet idején.

Ahogy arról beszámoltunk, miközben a keddi Honvéd–MTK Magyar Kupa-elődöntő zárt kapus mérkőzés volt, csak néhányan nézhették meg a meccset a Puskás Arénában, a kevesek között volt Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs válogatott futballista is. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályzata alapján mindkettőjüknek maszkot kellett volna viselnie, ám a külügyminiszter által  feltöltött fotón  egyikük sem viselte. Hogy mit keresett a zárt kapus meccsen, arra  az RTL Híradójának  reagált.

A koronavírus-járvány miatt a futballmeccseken csak minimális létszámban lehetnek jelen a csapatok képviselői és nézők is. „A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be” – írta az MLSZ. Stummer János jobbikos képviselő arról kérdezte a Házban a minisztert, hogy hogyan jutott erre ideje, és hogyan volt lehetősége aközben, hogy Magyarország egy minden eddiginél kiszámíthatatlanabb, nehezebb járvánnyal, és a koronavírus okozta válsággal néz szembe. Szijjártó válaszában azt rótta a szemére az ellenzéki képviselőnek, hogy ő vajon segített-e egyetlen egészségügyi felszerelés, vagy lélegeztetőgép beszerzésében is Magyarország, a magyar egészségügy számára.

Ezt követően jelentette be, hogy nemcsak eddig vett részt meccseken, de a szerdai kupadöntőn komoly szerephez is jut, méghozzá az MLSZ felkérésére.

A május 27-i kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a szurkolók kimenjenek a meccsekre, így a kispesti és a mezőkövesdi drukkerek is jelen lehetnek a szerdán 20.00 órakor kezdődő férfi Magyar Kupa-döntőn. A jegyértékesítés kedden indult el, csak online lehet belépőkhöz jutni, egy személy pedig csak négy jegyet vásárolhat egyszerre. A legolcsóbb, 4. kategóriás jegyek 1500, míg a legdrágább jegyek 4000 forintba kerülnek.

QP | Quality Placement

A tavalyi döntőt, a Honvéd–Fehérvár-meccset 15 ezren nézték a Groupama Arénában, most azonban nem lehetnek majd ennyien a több mint 67 ezres Puskás Arénában, mivel a szurkolók között háromszéknyi távolságot kell tartani az egészségügyi előírások miatt