Nem szerepel az Országos Mentőszolgálat nyilvántartásában az MSZP videójában mentősként nyilatkozó nő

2020.06.08. 12:44 Módosítva: 2020.06.08. 17:20

Vasárnap délután jelentkezett közösségi oldalán egy videóval az MSZP, amiben a párt országgyűlési képviselője, Korózs Lajos egy Németh Athina nevű nővel beszélget a kormány által elrendelt kórházkiürítés áldozatairól. A nőről az MSZP-s politikus is azt mondja, mentőtiszt, de a nő is úgy beszél magáról, mint mentős. 

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonban hétfő délben egy posztban reagált, többek között azt írták, a nőnek nincs semmi köze az OMSZ-hez, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel.

Azt írták:

Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

A videóban egyébként a nő arról beszél, a kórházkiürítés idején bejelentette a Facebookon, hogy tíz hazaküldött beteg ellátásában segítséget tud adni. A tíz hazaküldött betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak. A beszélgetésben három esetet idéznek fel.

Megkerestük Korózs Lajos „riportert”, szocialista politikust. Ő azt mondta, hogy a nő sose állította, hogy az OMSZ alkalmazásában állna. Korózs szerint riportalanya egy mentős magáncégnél dolgozik mentősként, a járvány ideje alatt pedig szabadidejében vállalta el, hogy a kórházkiürítéseknél segít.

Frissítés: a videót végül Korózs Lajos eltávolította az oldalról. Az MSZP az esetre így reagált a közösségi oldalán:

Korózs Lajos az MSZP vasárnapi videójában egy olyan, szabad idejében önkéntes ápolói munkát végző hölggyel beszélgetett, aki a kórházból kirakott embereknek próbált segítséget nyújtani, de tíz betegéből kilenc így is elhunyt a felelőtlen kormányzati intézkedés miatt. A videóban nyilatkozó hölgy mentősként dolgozik egy magánszolgáltatónál. Egy olyan cégnél, amely már az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt is hosszú évek óta együttműködött az Országos Mentőszolgálattal. Sőt a koronavírus elleni harcban a napi munkájukat az OMSZ koordinálja. Maga a mentőszolgálat is elismeri, hogy a betegszállítók is részt vállalnak és segítik az OMSZ életmentő munkáját. Így az érintett hölgy is.

Frissítés: A nő hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége volt, ahol megerősítette azt a kijelentését, miszerint 43 éve dolgozik mentősként, de sosem volt az Országos Mentőszolgálat munkatársa. Azt állítjotta, van olyan magántulajdonban lévő mentőszolgálat, amely 1979 óta működik Magyarországon, itt dolgozik ő is, de mentőszolgálatot nem akarta megnevezni.  • Tippek
  • Hitelkártya