Késsel kergette a nevelt gyerekét, majd megszúrta a gyermek apját

2020.06.11. 14:30

Késsel kergette nevelt gyermekét, majd megszúrta a gyermek apját egy férfi Jászladányban még 2017 augusztusában. A férfi jogerősen 1 év 7 hónap börtönt és 3 év közügyektől eltiltást kapott, derül ki a Szolnoki Törvényszék csütörtöki közleményéből.

Az elítélt férfi a közlemény szerint 2017. augusztus 5-én előbb késsel a kezében kergette élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekét Jászladány utcáin, majd, amikor a gyermek vér szerinti apja fia segítségére sietett, összeverekedett vele, és kését az oldalába döfte. A megszúrt férfinek szerencséje volt, bár meg kellett műteni, de a szúrás egyetlen létfontosságú szervét sem érte, így heteken belül felépült.

Az elítélt férfi összeveszett a nevelt gyermekével, akit ezután az utcán késsel a kezében kergetett, miközben azt üvöltötte, hogy megöli a gyereket.

A gyereket azonban nem érte utol, a fiú el tudott menekülni a vér szerinti apjához. A vér szerinti apa, miután a fiától meghallotta, hogy mi történt, kiment az utcára, hogy kérdőre vonja volt élettársa új párját. A nevelőapa amint meglátta, késsel a kezében üvöltötte, hogy megöli a vér szerinti apát. 

A két férfi dulakodott, mindketten a földre kerültek, végül a nevelőapa a nála lévő 20 cm pengehosszúságú késsel oldalba döfte a másik férfit.

A megszúrt férfihoz a szomszéd hívott mentőt.

Az ügyben 2018. május 11-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság tavaly júniusban hozott ítéletet: a büntetett előéletű férfit súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt 1 év 7 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Ezután a nevelőapa és a védője enyhítésért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék azonban 2020. május 28-án meghozott döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.