Móric
9 °C
15 °C

Videón, ahogy kidől egy fa az Alkotmány utcában

2020.06.14. 16:36

Olvasónk, András nagyon közelről nézte végig, ahogy a vasárnapi felhőszakadásban kidől egy egészen nagy fa az V. kerületi Alkotmány utcában. A felvétel már úgy indul, hogy nagyon ferdén áll, akár lehetett számítani a kidőlésre is. A mellette parkoló autó pont megúszta.

Egy másik olvasónk, Kende hívta fel rá a figyelmünket, hogy a fa már régóta erősen meg volt dőlve, amiről 2019 szeptembere óta többször is szólt a karbantartásért felelős Főkertnek, azonban semmilyen változás nem történt.

Nézzék meg videón, ahogy eldől a fa!

Kidöntötte a vihar a fát az Alkotmány utcában

Frissítés: Budapest főkertésze, Bárdóczi Sándor Facebook-posztjában magyarázza meg, hogy mitől dőlt meg a fa eredetileg:

A megdőlt fa a fény felé törve lett ilyen féloldalas: a túl magas házak árnyéka, az eltolódott súlypont, a járda felőli oldalon kábelfektetések miatt elvágott támasztógyökerek, a túl kicsi fahely, az útszegély átépítés, a sózás akár együtt is okozhatta a vesztét.

Felhívja rá a figyelmet, hogy bár tudja, a belvárosban minden fa nagy érték, mindenki higgye el, hogy a Főkert csak nagyon indokolt és elkerülhetetlen esetben vág ki fákat.

Kapcsolódó

Hatalmas felhőszakadás csapott le Budapestre

Vízesés lett a Nyugati téri aluljáró lépcsőiből. Jégesőre is számítani lehet az országban. Küldjön fotót vagy videót az égszakadásról!