Savoldattal öntötte le a lányát, hogy megakadályozza annak párkapcsolatait

2020.06.15. 08:57

Aljas célból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 64 éves, zaklatás miatt már büntetett előéletű orosházi férfi ellen, aki 2019. április 21-én savas oldattal öntötte le a lányát. A férfi azért támadta meg akkor 19 éves lányát, mert pszichiátriai betegsége miatt az a tévképzete alakult ki, hogy a  fiatal nő azzal, hogy párkapcsolatot létesít, erkölcstelen életmódot folytat, írja az Ügyészség.hu.

A férfi és lánya nem éltek együtt, kapcsolatuk a fenti okok miatt 2019-ben megromlott. 2019. április 21-én elhatározta, hogy a 16 óra körül Orosházára érkező lányát megvárja, és leönti savval azért, hogy megakadályozza a jövőbeni párkapcsolatait. A férfi korábban egy fürdőben dolgozott, ahonnan többek között hidrogén-kloridot tartalmazó, erősen savas kémhatású vizes savoldatot szerzett meg. Ezt egy félliteres műanyag palackba töltötte, majd azzal az autóbusz-állomásra ment. Amikor a lányával találkozott, megkérdezte tőle, hogy milyen okból utazott gádorosi otthonából Orosházára. A nő közölte, azért jött, hogy a barátjával találkozzon,

erre a férfi a savas oldatot az arcára és mellkasára öntötte, hogy a nő arcát eltorzítsa.

A nő egy közeli büfében levette a savval szennyezett ruháját, testét pedig lemosta, de így is 8 napon túl gyógyuló súlyos mart sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cselekményét beismerő, beszámítási képességében súlyos fokban korlátozott férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletét és azt, hogy pszichés gondozásnak, kezelésnek vesse alá magát. Az eljárás az Orosházi Járásbíróság előtt folytatódik.