Krisztina
19 °C
25 °C

Akár 2,5 órát is késhetnek a vonatok Budapest és Záhony között

2020.06.29. 20:50 Módosítva: 2020.06.29. 21:51

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon több helyen is meghibásodott a felsővezeték, így 60-160 perccel is meghosszabbodik a vonatok menetideje – írja az MTI.

A MÁV közleménye szerint

  • az Ebes és Debrecen közötti pályaszakaszon felsővezetéki hiba lassítja a vonatközlekedést. A torlódások csökkentése érdekében a Budapest–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő egyes InterCity-vonatok egy szakaszon – Püspökladány és Debrecen között – a záhonyi sebesvonatokkal egyesítve, sebesvonati megállásokkal közlekednek.
  • Egyes Záhony–Zugló közötti sebesvonatok a Záhony–Cegléd viszonylatú személyvonatokkal egyesítve közlekednek Debrecen–Cegléd között. Hasonló vonatösszevonások még várhatók hétfő este – tette hozzá.  
  • Ugyanezen vonal Pestszentlőrinc–Vecsés közötti elővárosi szakaszán egy vágányon közlekednek a vonatok felsővezeték-helyreállítás miatt. A monori vonatok kimaradnak a menetrendből, az utasok a zónázó vonatokkal utazhatnak.
  • Hajdúhadház és Apafa között is csak az egyik vágányon lehetséges a vonatforgalom, mert faágak vannak a vezetéken. A vonatközlekedés ott is lelassult. 

A vonattal utazóknak a vasúttársaság azt javasolja, hogy a Vonatinfó alkalmazás segítségével tájékozódjanak a vonatok érkezéséről.