Dömötör
-1 °C
14 °C

Megvett, majd prostitúcióra kényszerített egy nőt egy szegedi házaspár

2020.07.06. 08:25

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség kérte annak a szegedi nőnek a letartóztatását is, aki a múlt héten szintén letartóztatott férjével együtt 2017-ben előbb megtévesztéssel, majd kényszerítéssel vett rá egy nőt arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen a részükre.

A megalapozott gyanú szerint 2017 elején a szegedi házaspár a sértett prostitúcióra kényszerítése és kizsákmányolása céljából egy ismerősétől megvásárolta az eladóval Szegeden párkapcsolatban lévő fiatal nőt.

A gyanúsított férje és a nőt áruba bocsátó férfi egy beszélgetés során megtévesztette a sértettet azzal, hogy tartozásuk van a rendőrség felé, amelyet, ha nem fizetnek be, börtönbe kell vonulniuk. Ezt hallva a sértett beleegyezett abba, hogy külföldön munkát végezzen, de akkor még nem tudta, hogy ez prostitúciós tevékenység lesz.

Amikor a sértett számára világossá vált az „adásvétel” ténye, őt

a gyanúsított és férje személyi szabadságától megfosztották, megverték, fenyegették, majd az állandó szidalmazások és erőszakos fellépések miatt megtört nőt arra kényszerítették, hogy előbb Szegeden, majd Németországban és Ausztriában prostitúciós tevékenységet végezzen részükre.

Ezután is rendszeresen bántalmazták, szidalmazták azt az érzetet erősítve benne, hogy kiszolgáltatott helyzetéből nincs lehetősége kitörni. Amikor a sértett a prostitúciós tevékenység miatt megbetegedett, nem engedték őt orvosi ellátást igénybe venni sem.

A sértett végül 2017 nyarán szabadult meg a házaspártól Bécsben, amikor őt egy másik – az ügyben már szintén letartóztatásba került – férfi megértést és szerelmet színlelve közös jövővel hitegette, melynek hatására vállalta, hogy a továbbiakban neki végez prostitúciós tevékenységet.

A sértett a prostitúciós tevékenységgel 10 millió forintot keresett az őt futtató házaspárnak.

A főügyészség a többszörösen minősülő emberkereskedelem és kitartottság bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a feleség letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését is. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója pedig az ügyészi indítvánnyal mindenben egyezően el is rendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzése az ellene bejelentett védelmi fellebbezés folytán nem vált véglegessé.