Kaleta-ügy: vizsgálják, hogy a titkosszolgálatok hibáztak-e

2020.07.14. 15:24

Vizsgálják, hogy történt-e bármilyen mulasztás Kaleta Gábor nemzetbiztonsági átvilágításainál – derült ki Gulyás Gergely szavaiból, amit még hétfőn az MSZP-s Mesterházy Attila kérdésére válaszolt a parlamentben.

Gulyás nyilatkozata mindenképpen újdonság a Kaleta-ügyben, eddig ugyanis nem lehetett tudni arról, hogy egyáltalán bármilyen vizsgálat is folyna. Azt Gulyás is elismerte, hogy a titkosszolgálatok késve szereztek tudomást arról, hogy Kaletánál gyermekpornográf képek vannak, noha a diplomata – a státuszánál fogva – több nemzetbiztonsági ellenőrzésen átesett.

„Hivatalból vizsgálja ilyenkor az illetékes szakszolgálat, hogy bármilyen mulasztás történt-e. Tehát erre ebben az esetben is sor kerül” – mondta szó szerint Gulyás, aki szerint egy ilyen vizsgálat nem a nyilvánosság előtt zajlik.

Az Index által kirobbantott Kaleta-ügyről februárban Menczer Tamás államtitkár, az Információs Hivatal és az ORFK osztott meg néhány részletet a külügyi bizottsággal, ezeket azonban az előadók kérésére íz évre titkosították

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport