Négyen elraboltak, megvertek és napokig fogva tartottak egy férfit Budapesten

2020.07.15. 13:00

Elhurcoltak egy férfit az otthonából, majd összeverték, és egy garázsban tartották fogva, közölte a rendőrség honlapján.

A közlés szerint a BRFK nyomozói 2020. július 8-án egy gépkocsilopással összefüggésben kerestek fel lakásán egy 44 éves férfit. A nyomozók a házhoz érve látták, hogy a keresett – láthatóan sérült – férfinek éppen többen segítenek kijönni a házból. A rendőrök mentőt hívtak a férfihez, aki azt állította, hogy motorbalesetet szenvedett, a sérülések jellege miatt azonban a rendőrök azt feltételezték, hogy azok bántalmazásból származnak.

Testi sértés miatt indítottak nyomozást, majd a további adatgyűjtések és tanúkihallgatások során kiderült, hogy a férfi sérüléseinek a hátterében egy emberrablás áll.

A 44 éves férfi a kórházban végül elmondta a nyomozóknak, hogy július 6-án délelőtt többen megjelentek XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták, és egy műhelybe vitték. A férfit a műhelyben először egy székhez akarták láncolni, de végül – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát. Ezután a férfire baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek, melynek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi bántalmazásában és fogva tartásában négyen vettek részt, akik azzal fenyegették meg, hogy amennyiben nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák, és a családján is bosszút állnak.

A sértett fogvatartóinak elmondta, hogy nincs pénze, és mivel a garázsban maradt a telefonja, ezért intézkedni sem tud annak érdekében, hogy pénzhez jusson. Az emberrablók ekkor megkeresték a férfi barátnőjét, és rávették, hogy egy találkozón átadja a telefont. A nőtől a telefont a budapesti 46 éves B. György vette át, majd visszament a műhelybe, és a férfit arra kényszerítették, hogy ismerőseitől próbáljon kölcsönkérni. Miután ez nem sikerült, az emberrablók július 7-én a Gyömrői úti felüljárónál egy szervizúton szabadon engedték a férfit, azonban a pénzt továbbra is követelték tőle.

Az emberrablók közül július 9-én a rendőrök elfogták a budapesti 33 éves Sz. Zsoltot és a 25 éves M. Tamást, majd pár órával később egy vecsési parkolóban B. Györgyöt is. A nyomozók az elkövetők negyedik társa, a 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, aki július 14-én feladta magát a rendőrségen.

A három férfi lakásán tartott kutatások során és a fogva tartás helyszínén a rendőrök többek közt mobiltelefonokat, egy BMW-t, tíz gépjármű-indítókulcsot, jármű-diagnosztikai eszközt, golfütőt, vascsövet és kést is lefoglaltak.

A BRFK nyomozói mind a négy férfit felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság Sz. Zsolt, M. Tamás, valamint B. György letartóztatását elrendelte, áll a rendőrségi közleményben.



  • Tippek
  • Babaváró hitel