Eljárás indult egy idős házaspárt begyógyszerező pár ellen

2020.07.24. 09:19 Módosítva: 2020.07.24. 10:17

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 26 éves ócsai nőt, elfogatóparanccsal köröz egy 58 éves dunaújvárosi férfit, és közigazgatási eljárást indított ellenük egy 85 éves férfi rendkívüli halála miatt. 

A dunaújvárosi idős férfit és feleségét magatehetetlen állapotban szállították kórházba 2020. február 23-án, majd a kezelések ellenére a férfi 2020. március 7-én elhunyt. 

Az eljárás során gyűjtött adatok azt mutatják, hogy a férfit és feleségét hasonló tünetekkel szállították kórházba, a halála oka pedig feltehetően mérgezés volt. 

Az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrségen feljelentést tett arról, hogy 2020. február 23. óta dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forintot vettek le ismeretlenek, a kártyával pedig több alkalommal vásároltak játékboltokban és éttermekben. A férfi felesége a rendőrségnek elmondta, még 2019 decemberében tűnt el otthonukból több millió forint, ezután helyezték bankba a maradék pénzüket.

A rendőrség adatgyűjtése és a tanúkihallgatások során az a gyanú, hogy a házaspár egy olyan hozzátartozó és annak élettársa, akik szoros viszonyban voltak a házaspárral, feltehetően ők gyógyszerezték be több alkalommal is, nagy mennyiségben az időseket.

A 26 éves nőt a Fejér megyei nyomozók 2020. július 22-én elfogták, és előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök előterjesztették letartóztatását. Idősebb társa szökésben van mióta tudomást szerzett a rendőri intézkedésekről. Ellene 2020. július 23-án a nyomozók elfogatóparancsot bocsátottak ki.

(police.hu)