Hazacsalta, leitatta és szexuális vágyai kielégítésére használta tanítványát egy edző

2020.07.31. 12:19

A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a kiskorú edzőjeként a sértett védekezésre képtelen állapotát szexuális cselekményre használta fel, arról fotókat készített. 

A vádirat szerint a férfi 2019. július 16-án, az esti edzést követően felajánlotta a sértettnek, hogy aludjon nála, ahol majd beszélgetnek a sportolói karrierjéről. A vádlott házában a férfi rábeszélésére a kiskorú szeszes italt fogyasztott, amelytől ittas állapotba került. A vádlott a sértett kérését, amely szerint külön szobában szeretett volna aludni, elutasította, így az éjszakát egy szobában töltötték. 

A vádlott a sértett alvó, védekezésre képtelen állapotát szexuális cselekményre használta fel, arról mobiltelefonjával fényképeket készített. A kiskorú ezt észlelve edzőjére kiáltott, követelte, hogy törölje a fotókat, majd távozott a vádlottól. 

A főügyészség vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint foglalkozástól eltiltást indítványozott.