Jeromos
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Vegyszerrel kábította el az ismerőseit, hogy kirabolja őket

2020.08.04. 12:49 Módosítva: 2020.08.04. 14:11

Öt embert is elkábított, hogy kirabolja őket, az egyikük belehalt a gyógyszermérgezésbe. A férfi a Fővárosi Főügyészség vádirata szerint leghamarabb tizennyolc év után szabadulhatna – közölte az ügyészség.

A vádlott, egy ötvennégy éves férfi, aki a vádirat szerint 2018-ban rendszeresen úgy szerzett meg értékeket, hogy régebbi vagy alkalmi ismerőseit elkábította egy gyógyszerhatóanyaggal. A férfi a vegyszert italba keverte, és azzal kínálta meg ismerőseit, majd az öntudatlan állapotba került emberek készpénzét és mobiltelefonját ellopta.

Öt alkalommal fosztott így ki másokat, az egyik eset azonban tragédiával végződött.

A férfi egy ideig egy időskorú főbérlőnél lakott, ahol egy másik bérlő lakrészébe besurranva lopott. Emiatt a lakást el kellett hagynia, azonban az időskorú bérbeadót később is rendszeresen látogatta, majd elhatározta, hogy őt is kirabolja. A vádlott üdítőbe keverve a bódítószert megkínálta a bérbeadót, aki megitta az italt és magatehetetlenné vált, az értékeit elvitte.

Az idős áldozat azonban nem tért magához, hanem néhány órán belül elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség erőszakos, többszörös visszaeső ellen halált okozó testi sértés és más bűncselekmények, köztük időskorú sértett sérelmére elkövetett rablás miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség halmazati büntetésként letöltendő fegyházbüntetést indítványozott.

A bűncselekmények a terhelt előéletére és a halmazatra figyelemmel akár húsz év szabadságvesztéssel is büntethetők. Az ügyészség indítványozta, hogy abban az esetben, ha a vádlott az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmény vonatkozásában teljes körűen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje tizennyolc év fegyházra és tizenöt évre tiltsa el a közügyektől.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport