Mindenkire haragudott a férfi, aki vasvillával és fejszével támadt egy nőre Farmoson

2020.08.10. 07:23

A Blikk megtalálta azt a 34 éves nőt, akit 64 éves szomszédja előbb el akart ütni a lovas kocsijával, majd a földön fekvő nőt vasvillával megszúrta, végül fejszével kis híján levágta a védekezni próbáló nő kezét.

Anita és vőlegénye a lapnak azt állította, a támadást megelőzően már 11-szer tettek feljelentést a rendőrségen azért, mert a férfi vasvillával támadt rájuk és életveszélyesen fenyegetőzött. Egy alkalommal például azt mondta nekik, "két nap múlva fejszével foglak megölni téged és a nődet". Állításuk szerint azonban a rendőrök mindannyiszor lerázták őket azzal, hogy ezek csak indulatszavak. Ennek ellentmondani látszik, hogy a Budapest Környéki Törvényszék pénteki közleménye szerint a férfi ellen több büntetőeljárás is indult.

A 34 éves nő azt mondja, fél éve a nyugodt élet reményében költözött vőlegényéhez a farmosi tanyára, azonban megkeserítette az életüket a szomszédban lakó férfi, aki nemcsak rájuk, hanem mindenkire haragudott az utcában. A támadás napján a barátnőjével az út szélén beszélgetett, amikor döbbenten látták, hogy a férfi a bakon állva feléjük vágtat a szekerén, közben ostorral üti a lovát.

Hiába léptem félre, rám húzta a szekeret és belökött a bokorba. A földön feküdtem, amikor a vasvillát a hátamba szúrta. Még ötször döfte belém a vasvillát a dühöngő öreg, mire el tudtam venni tőle és bedobtam a bokorba. Erre a bakról lekapta a fejszét. Azt gondoltam magamban: most biztosan meghalok. Béla bácsi a fejemre sújtott, de a kezemmel kivédtem az ütést, a fejsze majdnem kettévágta a kézfejemet.

A férfi az eset után elporzott a lovas kocsival, Anitát pedig rohammentő vitte a kórházba, ahol öt napig feküdt. A nő a Blikknek azt mondta, támadóját a rendőrség a kihallgatás után hazaengedte. Ezt vőlegényével nehezményezték, ezért megkeresték az ügyészséget, ahol megkérdezték, hogy a rendőrség miért nem foglalta még le a bűnjeleket, és miért lehet szabadlábon a támadó. Azt mondják, ezután kérte az ügyész a férfi letartóztatását, amit a bíróság a napokban elrendelt.

Az Index megkérdezte a rendőrséget, hogy valóban 11 feljelentés érkezett-e a férfi ellen, és ha igen, akkor milyen eljárások indultak az ügyben, illetve hogy valóban elengedték-e a támadót a kihallgatása után. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: A Pest Megyei rendőrség szóvivője kérdésünkre azt válaszolta, hogy nem igaz a támadás áldozatának az a kijelentése, miszerint a 11 feljelentésnek ne lett volna eredménye (ld. a törvényszék pénteki közleményét is). Arra a kérdésre pedig, hogy valóban elengedték-e a támadót a kihallgatása után, azt válaszolta, hogy

a súlyos testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt 2020. július 31-én indított nyomozásban a férfi gyanúsítotti kihallgatását követően az őrizet feltételei nem álltak fenn, később az eljárás során beszerzett adatok és információk alapján, ügyészi felügyelet mellett 2020. augusztus 5-én döntöttek annak elrendeléséről.