Emmi: Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet

2020.08.11. 14:48

A hamarosan megjelenő rendelet szerint a tanév hagyományosan indulhat szeptember 1-jén, a kormány hagyományos, normál tanévként tervez vele, írja az MTI. A közleményben azt írják, hogy a koronavírus-járvány hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást, ugyanakkor sok országban jelentősen nő a fertőzések száma és a hazai adatok is óvatosságra intenek.

Emiatt a kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a helyzetet és szükség esetén további intézkedésekről dönt. Az iskolák protokollt fognak kapni a járvány elleni védekezést segítő teendőkről. Továbbra is létfontosságú, írják, hogy a beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyermekeket ne engedjék a szülők közösségbe – ezt javasolja egyébként a koronavírusról tájékoztató honlap mindenkinek, aki tüneteket észlel magán. Emellett a veszélyhelyzet idején elrendelt, tantermen kívüli, digitális munkarendben gyűjtött tapasztalatokat és eredményeket az Emmi, az iskolák és a pedagógusok is elemzik, és szakmai egyeztetéseket követően a hagyományos iskolarend keretében is alkalmazzák.

A kormány emellett felkészül a járvány esetleges második hullámára, arról pedig a nemzeti konzultációban mondhatják el a véleményüket az embereket, hogy járvány idején az iskolás gyermeket nevelő családok és tanárok számára ingyenes legyen-e az internet.

A 2020/2021. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2020. szeptember 1. (kedd) és utolsó tanítási napja 2021. június 15.