Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Népszerű papi oldal némult el, de nem tudni, miért

2020.08.14. 20:11 Módosítva: 2020.08.14. 22:24

Kedves mindenki! Úgy hozta az élet, hogy le kell állnunk a Papifranko oldalak (Insta, YouTube) szerkesztésével. Köszönjük, hogy velünk voltatok, reméljük, egyszer még találkozunk! Az eddigi tartalmakat nem töröljük

– jelentette be Hodász András, a Budapest-Angyalföldi Szent Mihály plébánia plébánosa, hogy felfüggeszti a Papfrankó című népszerű missziós oldalai működését, ahol főként mémek és közvetlen hangú, „megmondós, bibliaidézetes” posztok jelentek meg.

Hodász nem adott ennél részletesebb magyarázatot, de a megfogalmazás azt sugallja, hogy nem teljesen önszántából hozta meg ezt a döntést.

A Magyar Hang állítása szerint kicsivel korábban egy másik Insta-storyt is megjelentetett, amelyben még egyértelműbb módon utalt rá, hogy nyomás alá helyezték: „Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett” – írta.

Hodász februárban törölte magát a Facebookról, és közleményben jelezte, hogy erre a félévre nem tud vállalni újabb felkéréseket, és a médiában való jelenlétét a tavalyi évhez hasonlóan ismét határozatlan ideig szünetelteti, a Papifrankót azonban akkor még továbbvitte.

hodász andrás

Hodász korábban elég nyíltan elmondta a véleményét közéleti kérdésekben, februárban például nyilvános kommentben kárhoztatta a migránsok, a cigányok és a melegek elleni gyűlöletkampányokat, a hajléktalanok sanyargatását vagy éppen a kormánykritikus értelmiségiek listázását. Az atya az Index védelmében szervezett, sajtószabadság melletti tüntetésen is részt vett július 24-én, amit éles hangon ítélt el Kiss Antal teológus a Magyar Hírlapban megjelent cikkében. Hodász tüntetésen való részvétele Kiss szerint „politikai coming out” volt a Momentum mellett, ami nem fér össze a papi szereppel. 

Lehet, hogy nagyon »bulitrendi«, fiatalos a momentumos fiatalokkal együtt nyomulni, fotózkodni, lájkvadászni egyet, de ezzel nagyon súlyos károkat okoz

– írta Kiss.

Lukácsi Katalin ellenzéki aktivista tudni véli, hogy Hodászt maga Erdő Péter esztergomi érsek kényszerítette rá a visszavonulásra. „Akik követjük Hodász András Insta-oldalát, láttuk, hogy tegnap a Prímási Palotában járt. Olvashattuk Insta-storyját, amely arra engedett következtetni, hogy megrázó »beszélgetésben« volt része a Főtisztelendő Bíboros Úrral. Ma pedig András atya leállította a sikeresen evangelizáló Insta- és YouTube-oldalát, a Papifrankót” – állította Lukácsi.  • Vennék
  • Hírek