Diána
11 °C
22 °C

Szijjártó: az egészségügyi védekezés után a gazdasági védekezésen van a hangsúly

2020.09.02. 17:05
A miniszter szerint elsődlegesen a termelés visszaesését kell elkerülni.

Szijjártó Péter a kormány szövetségeseinek nevezte a beruházást tervező vállalatokat, amelyek - mint mondta – olyankor fejlesztenek, amikor a világ más részein leépítésekről és leállásról szólnak a hírek. Magyarországnak az egészségügyi védekezés után a gazdasági védekezést is meg kell nyernie, elkerülve a termelés visszaesését, és megvédve a munkahelyeket – tette hozzá.   

A miniszter szerint a beruházásösztönző pályázat iránti érdeklődés a magyar vállalatok életképességét igazolja. Kedden a keretösszegből megmaradt 18 milliárd forintra 98 belföldi cég 47 milliárd forintnyi beruházással jelentkezett, a pályázati felületet ezért negyed órán belül le kellett zárni – ismertette. A támogatásra 806, túlnyomó többségében magyar tulajdonú vállalat jelentkezett 377 milliárd forintnyi beruházással, amelyhez a költségvetés 151 milliárd forinttal járul hozzá.

Szijjártó Péter üdvözölte azt is, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 37 vállalat 18 milliárd forint értékben vállalt beruházást az elmúlt hónapokban. A 9 milliárd forint kormányzati hozzájárulás a fejlesztések mellett csaknem 6,5 ezer helyi munkahely fenntartásához is hozzájárul – hangsúlyoz ta.

Forrás: MTI