Marihuánát termesztett egy férfi Budapest egyik természetvédelmi területén

2020.09.03. 14:58 Módosítva: 2020.09.03. 14:59
A Főkert munkatársai találták meg a rejtett ültetvényt a XV. kerületben, majd értesítették a rendőrséget.

Elég abszurd dologról adott hírt a rendőrség a portálján, a police.hu oldalon. A Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (Főkert) munkatársai területrendezést tartottak Budapest XV. kerületében, Rákospalotán egy természetvédelmi területen 2020. augusztus 26-án. Arra lettek figyelmesek munka közben, hogy egy bozótos terület közepén valaki tisztást alakított ki, azon pedig egy gondozott kis ültetvény foglal helyet. Első látásra cannabisnak vélték a növényt és értesítették a hatóságot. 

A főkertesek a mezőőri szolgálatot hívták, akik pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság járőreit értesítették. Miközben az értesített rendőrök a helyszínre tartottak egy férfi kerékpárjával a Főkert munkatársai felé hajtott, ám amikor észrevette őket az ültetvénynél, gyors hátraarcba kezdett és megpróbált elszökni, ám a kertgondozók észrevették és visszatartották őt. 

Kapcsolódó

Rekordmennyiségű dzsihadisták által is használt drogot foglaltak le Romániában

Ez az eddigi legnagyobb mennyiségű hasis- és captagon-fogás a román bűnüldözés történetében.

A kiérkező járőrök igazoltatták a bringást, B. Lászlót, akinél növénygondozó eszközöket találtak. Öt palack víz, metszőolló és kötözőmadzag is volt a budapesti férfinél, akit az egyenruhások előállították a kerületi Rendőrkapitányságra és akinél az elvégzett kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. 

A „magánültetvényen” 58 tő eltérő fejlettségű cannabis növényt és tereprendezéshez szolgáló eszközöket is lefoglaltak. A nyomozók az egyéni edzésmódszereket használó kerékpárost, a 42 éves B. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.