Közlekedési balesetek: Csak ma fél tucatnyi ember veszítette életét

2020.09.04. 21:44
Riasztó összefoglaló a péntek délutáni balesetekről.

Csak a mai napon, összesen hat ember veszítette életét közlekedési balesetben. Noha a statisztikák szerint csökken a közlekedési balesetben elhunytak száma, riasztó, hogy mindössze egy nap alatt mennyi halálos karambol történt. 

  • Reggel a buszra várakozók közé csapódott egy kisbusz Nyársapátiban, egy édesanya és gyermeke a helyszínen életét vesztette. A nyársapáti főútról lekanyarodó autót nem vette észre a mögötte érkező Ford Transit sofőrje, majd az ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt. Így először egy fának csapódott, majd elsodorta az iskolába igyekező gyerekek csoportját. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az elütött kisfiú szemtanúk szerint, körülbelül tíz métert zuhant a baleset helyszínétől. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgákat kommunikációs igazgatójánal tájékoztatója szerint két mentőhelikopter és nyolc mentőautó érkezett a sérültek ellátására.
  • A 4-es főúton is halálos baleset történt kora délután: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községnél, Fényeslitkénél két autó csapódott egymásba. A frontális ütközésben mindkét sofőr életét vesztette.
  • Pár órával később egy motoros halálhíréről számoltak be a hatóságok: a motorkerékpáros egy autóval ütközött Budapesten az Üllői úti benzinkútnál. A motoros életét már nem tudták megmenteni, a helyszínelés idejére a forgalmat elterelték.
  • A Pest megyei Monorierdőn is halálos balesetről adott hírt a rendőrség: az M4-es úton egy autó lassított, de az őt követő jármű sofőrje ezt nem vette észre, és nekiment az előtte lassító járműnek. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, ám az egyik autó vezetőjét, egy 73 éves férfit már nem tudták megmenteni.