Shell, románok, RMDSZ, Mezei-Vill – ezért helikopterezik Szijjártó Péter

szijjarto helikopter hatar
2020.09.07. 20:18

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter külön Facebook-bejegyzést szentelt a helikopterezésével kapcsolatos kritikáknak. Azt kérdezi például, hogy pénteken melyik programját kellett volna lemondania.

1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszú távú gázvásárlási megállapodását?

2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar–román határon?

3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?

4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek?

Szíjjártó úgy gondolja, minimális földrajztudással is belátható, hogy mindez csak helikopteres segítséggel férhetett bele egy napba. 

(Borítókép: Szijjártó Péter helikopterrel érkezik 2020. szeptember 4-én, pénteken a magyar–román határra. Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)