Paszkál
10 °C
15 °C

Összefognak a rendezvényszervezők

2020.09.08. 17:41 Módosítva: 2020.09.23. 18:43

Ha van a pandémiának igazi vesztese, az a rendezvényszakma. A HORECA (hotel-restaurant-catering) tavasszal jelentős bevételkiesést könyvelt el, de talpra tudott állni, a nyár alatt szinte mindenhol hozták az előirányzott számokat. Nem így a rendezvényszervezők, akik egymást támogatva keresnek kiutat.

A szakma májusban még úgy gondolta, hogy a céges konferenciák, összejövetelek a legjobb esetben is csak ősszel éledezhetnek, feltehetően inkább kisebb, regionális eseményekkel. A jóslat nem vált be, a „második hullám” ezt is elsöpörte.

A sokkszerű leállás után mégiscsak volt egy visszatérés. A vendéglátás, a szállodaipar és a légitársaságok is megkapaszkodtak a nyári hullámban, a rendezvényszervezők viszont gyakorlatilag megrendelésstopot kaptak, a 2020-as évet nagyjából minden cég törölte az eseménynaptárából.

A fontosabb szakmai szervezetek ezért a Budapest Convention Bureau és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával szeptember 10-én »Power of Live Events« elnevezéssel programsorozatot tartanak és kampányt indítanak, hogy megmutassák: a szakma felkészült és képes akár 500 résztvevőnél nagyobb üzleti rendezvényeket is biztonságosan, a járványügyi szabályoknak megfelelően lebonyolítani.

A közleményben hivatkoznak a Budapest Convention Bureau 2019-es felmérésének adataira, amely szerint tavaly 1867 nemzetközi konferenciát rendeztek Magyarországon, a nemzetközi résztvevők száma csaknem 45 százalékkal, 321 124-re nőtt.