Mihály
12 °C
21 °C

Gulyás Gergely: Nem tartom veszélyesnek, ha egy stadionban két hely kihagyásával minden harmadik helyen ülnek

2020.09.11. 12:55

A péntek délelőtt tartott Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a szeptember 24-i budapesti Szuperkupa-döntőről, a Bayern München–Sevilla meccsről is kérdezték. A tömeg és a koronavírus-járvány jelentette aggályokat firtató  újságírói kérdésre elmondta:

Nem tartom veszélyesnek a járvány szempontjából, ha egy stadionban két hely kihagyásával minden harmadik helyen ülnek.

A kérdésre, hogy tesztelik-e majd a mentőszolgálat azon ötszáz munkatársát, akik jegyet kaptak a Szuperkupára, a miniszter azt válaszolta, folyamatos az egyeztetés az UEFA-val, de alapvetően az Országos Mentőszolgálat döntése, hogy teszteli-e a dolgozóit.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormány álláspontja szerint nem a leállás irányába kell haladni, éppen ezért fontos, hogy az iskolák is működjenek. Az operatív törzs napi jelentéseinek ismételt bevezetését megfontolandónak tartja a most tapasztalt tendenciák közepette.

Kapcsolódó

Gulyás Gergely: Az a cél, hogy a bölcsődék, óvodák és iskolák a járvány ellenére is működjenek

A miniszter szerint Magyarországnak működnie kell. Maximum 30 ezer forintos hatósági ára lesz a koronavírus-teszteknek.

A szeptember 24-i meccset a Puskás arénában rendezik meg korlátozott számú néző előtt, a 67 ezer fős stadionban hozzávetőlegesen húszezer szurkoló ülhet le élőben követni, ami a pályán történik.