Februárban elveszik a frekvenciát a Klubrádiótól

2020.09.11. 10:11 Módosítva: 2020.09.11. 18:20

Újra pályázható lesz a Budapest 92,9 MHz frekvencia, miután a Médiatanács „ismételt jogsértésekre” hivatkozva

nem hosszabbította meg a Klubrádió  szerződését.

A Médiatanács szerint a rádió hétéves működése alatt ismétlődően megszegte a médiatörvény rendelkezéseit, ami kizáró ok.

Arról nincs információ, hogy milyen rendelkezéseket milyen módon szegett meg az adó, de az ismételt jogsértésről szóló határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette.

A rádió 2021. február 14-én szünteti be a sugárzást.

A grémium szerint a budapesti 92,9 MHz frekvencián folyamatosan közösségi rádiónak kell működnie, ezért a tanács megkezdte a frekvencia hasznosítását. Az ismételt törvénysértés ellenére a Klubrádió szolgáltatója is megpályázhatja a frekvenciát.

A Klubrádiónak nem áll szándékában tudomásul venni, hogy el akarják hallgattatni, minden lehetséges eszközzel felveszi a harcot a Médiahatóság erre irányuló döntése ellen, és mindenképp a hallgatókkal marad – közölte péntek délután a rádióadó. Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója szerint valótlan állításokat tartalmaz a Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság (NMHH) közleménye, és a médiahatóságnak „nem volt semmilyen komolyan vehető, jogilag értékelhető indoka arra, hogy a Klubrádió frekvenciahosszabbításra vonatkozó kérelmét elutasítsa, az adó működése mindenben megfelelt a médiatörvény előírásainak”.