Közösségi tervezéssel újul meg a Római-part

2020.09.15. 16:56 Módosítva: 2020.09.15. 16:56

Elindul a közösségi tervezés a Római-part újratervezésére, a cél az árvízvédelem kérdésén túlmutatóan a teljes hullámtér hosszú távú víziójának megalkotása – tudatta közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

„Találjuk ki közösen a Római-partot. Találjuk ki közösen, hogy hogyan teremtünk biztonságot a helyben lakók számára, és hogyan őrizzük meg a páratlan természeti értékeket” – fogalmazott a főpolgármester videójában.

A főváros vezetése számára kiemelten fontos mind a Csillaghegyi-öblözet árvízi védekezése, mind a Római-part közösségi és természeti értékeinek megóvása. A zöld városvezetés számára természetesen különösen fontos a Duna-parti, természetközeli partszakasz megóvása, amely immár száz éve a budapestiek egyik kedvenc kirándulóhelye, az evezős sportélet színhelye – mondta a főpolgármester. Közölte: számukra csak olyan megoldás elfogadható, amely garantálja a Római-part természeti értékeinek megőrzését, és amely bírja a helyben lakók többségének a támogatását is.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes beszámolt róla, hogy a közösségi tervezés egyik első lépése egy jövőképtervezés. A véleményeket egy online kérdőív kitöltésével lehet megosztani, de terveznek kitelepülős tervezési beszélgetéseket is.

Az árvízvédelem módját, nyomvonalát, műszaki megoldásait a 2021-ben induló megvalósíthatósági tanulmány készítése és részletes közösségi tervezés fogja meghatározni a jövőkép eredményeire építve – olvasható az október végéig kitölthető online kérdőív tájékoztatójában.  • Hírek
  • Csok