Eszter, Eliza
EUR 382,14 Ft
USD 358,48 Ft
14 °C
24 °C

Akkor ingyenes a tesztelés, ha a háziorvos írja fel

2020.09.17. 18:16

A koronavírus-fertőzés kimutatását célzó PCR-tesztért azoknak kell majd fizetniük, akiknek a saját döntése, hogy elmennek a mintavételre – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videójában.

Dömötör Csaba felidézte: a kabinet a héten arról döntött, hogy hatósági árat vezet be a PCR-tesztre. Ez 19 500 forint lesz, ami tartalmazza a mintavétel és a vizsgálat díját is.

Fontos tudnivaló, hogy amennyiben a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el protokoll alapján, akkor továbbra sem kell majd fizetni – emelte ki az államtitkár. Megjegyezte, eddig 580 ezer mintát vettek Magyarországon, jórészt ingyenesen.

A hatósági ár azokra vonatkozik majd, akik önszántukból kérnek PCR-tesztet, például hogy külföldről hazatérve két negatív eredménnyel „kiszabaduljanak” a hatósági házi karanténból.

A cél az, hogy senki ne tudjon „nyerészkedni” a teszteken, a kormánydöntés ezt szolgálja – hangoztatta Dömötör Csaba.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás