David Cornstein: Magyarország és az Egyesült Államok között a lehető legjobb a kapcsolat

2020.09.18. 08:28

Magyarország igazságügyi minisztere telefonon búcsúzott el a leköszönő amerikai nagykövettől. Varga Judit közösségi oldalán hangsúlyozta: a távozó diplomata munkája nélkül nem lenne ilyen kiváló a két ország kapcsolata. 

📞🇺🇸 Ma telefonon beszéltem David B. Cornstein leköszönő amerikai nagykövettel, aki az elmúlt két évben rendkívül...

Közzétette: Varga Judit – 2020. szeptember 17., csütörtök

A kapcsolatok kiválóságát előző este maga a nagykövet is megerősítette az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Cornstein szerint Donald Trump és Orbán Viktor nagyon jó viszonyt alakított ki egymással.

Őszinte megbecsülés és barátság alakult ki kettejük között, és szerintem ez jó Magyarország számára, és jó az Egyesült Államok számára is.

Az amerikai–magyar gazdasági kapcsolatok kapcsán a nagykövet megjegyezte, hogy a számokat nézve elégedettek lehetnénk, ám ő maga mégsem az, mivel szorosabb együttműködést szeretne.

Olyan kormányuk van, amely támogatja a vállalkozásokat. Tehát Magyarország csodálatos hely arra, hogy még több amerikai cég jöjjön ide, hogy gyárat építsen, szolgáltatási tevékenységet kezdjen, és kiterjessze azokat egész Európára. 

Kapcsolódó

Rokonok, szeretők, pénzeszsákok: sorra búcsúztak az amerikai politikai kinevezettek

Negyedszázada ejtőernyősöket küldenek Budapestre. Pár évnél tovább egyikük sem marad.

Cornstein a magyar kormány járvánnyal kapcsolatos munkáját is kimagaslónak nevezte. 

Amikor elfogadták a vészhelyzetről szóló törvényt, akkor úgy éreztem, hogy maga a törvény nagyon jogos volt.

Egyetlen kritikaként azt jegyezte meg, hogy nem volt benne dátum, ezért mindenkit fel is hívott a kormányban, hogy elmondja nekik az aggályait. Hangsúlyozta azonban: az, hogy elmondja az álláspontját, nem tesz tönkre egy kapcsolatot, amely Magyarország és az Egyesült Államok között véleménye szerint a lehető legjobb.