A Simonka-ügy mindhárom ügyésze távozott hivatalából

2020.09.22. 22:52

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő közösségi oldalán megosztott bejegyzésében írta meg annak a három ügyésznek a sorsát, aki részt vett a fideszes Simonka György körüli korrupciós ügy felderítésében. A poszt szerint valamilyen oknál fogva azóta mindhárman távoztak hivatalukból, ketten – ahogyan fogalmaz – „önként", egy vezető beosztású ügyésznőnek pedig Polt Péter legfőbb ügyész egy másik pozíciót ajánlott, amelyet a jogász nem fogadott el. Hadházyt úgy informálták, hogy az említett ügyésznőt a rangjához képest lényegesen alacsonyabb pozícióba helyezték volna el.

Simonka  az önkormányzati ülésen azzal dicsekedett, hogy kirúgtak minden ügyészt, akinek köze volt az ellene folyó nyomozáshoz. Polt persze először cáfolta ezt, de úgy tűnik, ha másképp tesszük fel a kérdést, már Simonka hencegésének nagyon is van alapja

– olvasható az országgyűlési képviselő oldalán.

Ezzel Hadházy arra a Magyar Narancs birtokába jutott felvételre hivatkozik, amely szerint Simonka azt mondja a vádiratról, hogy az nullás, mivel nincsenek meg a törvényi feltételei, valamint hasraütésszerűen olyan ügyészek csinálták, akik azóta mind ki lettek rúgva.

Hadházy szerint Polt Péter válasza újabb súlyos kérdéseket vet fel. A legfőbb ügyész válaszában ugyanis az szerepel: „A felmentett ügyész 2017. májusáig vett részt a hivatkozott nyomozásban, felmentésére több mint két évvel később, 2019. július 31. napján került sor. Az ügyész munkaköre az ügyészségi nyomozás szervezetrendszerének átalakítása miatt megszűnt, az ügyészség az Usztv. 35.§-ának (4) bekezdése alapján a részére másik – szintén nyomozó ügyészségi – munkakörbe való áthelyezést ajánlott fel, az ügyész azonban áthelyezéséhez nem járult hozzá, a felajánlott posztot nem fogadta el.”

A politikus azt ígéri, nem hagyja annyiban a megválaszolatlan kérdéseket és tovább kutat az ügyben.

Kapcsolódó

Fideszesek kezdeményezték Simonka György kizárását

Úgy vélik, hogy a költségvetési csalással is vádolt országgyűlési képviselő súlyosan árt a Fidesz–MPSZ jó hírének.  • Tippek
  • Bankszámla