Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Az 5G-t vizsgálják majd a Miskolci Egyetemen

2020.09.24. 16:38

Az 5G vizsgálatához készült labort adott át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Miskolci Egyetemnek, a labor avatását a koronavírus-járvány miatt online tartották meg.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a hírközlési labor az új generációs hálózatok modellezését és vizsgálatát segíti a Miskolci Egyetemen. Az NMHH által adományozott nagy teljesítményű számítógépekkel és hálózatmérő felszereléssel az egyetem olyan naprakész eszközparkhoz jutott, amellyel gyakorlati tudást adhat a jövő 5G-szakembereinek.

„A küszöbönálló 5G-technológia működtetéséhez egyre több friss tudású, a szakterülete iránt elkötelezett szakemberre lesz szükség. Ezért most különösen jó hír, hogy aki ezzel szeretne foglalkozni, annak már nem kell Miskolcnál messzebb mennie” – mondta el Karas Monika, az NMHH elnöke, aki szerint a labor egy újabb eszköze lehet a legendás magyar kreativitás kibontakozásának.

A miskolci hírközlési labor
A miskolci hírközlési labor
Fotó: nmhh.hu

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora szerint a magas színvonalú laboratórium mind az oktatásban, mind a kutatásban hatalmas segítség lesz az egyetemi polgároknak.

Az NMHH 2012 óta támogatja felsőoktatási intézmények infrastruktúra-fejlesztését. Miután tizenegy egyetemi médiaműhelyt adományozott olyan intézményeknek, ahol kommunikációs képzés folyik, tavaly a győri Széchenyi István Egyetemen, a budapesti Puskás Tivadar Hírközlési Technikumban és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán is átadott hírközlési laborokat.  • Eladnék
  • Hírek