Szijjártó most terepjáróval menőzött

2020.09.25. 07:58

A külügyminiszter Facebook-oldalán jelent meg egy videó, amelynek tanúsága szerint a politikus a Continental veszprémi tesztpályáján beszáll egy Dodge Ram vázára épített, V8-as motorral ellátott terepjáróba. A sofőrrel folytatott beszélgetésből kiderül, hosszan kellett alkudoznia TEK-esekkel, hogy ezt megengedjék, végül maga Szijjártó Péter is a volán mögé ülhetett, és vezethette az autót.

A videóban azt is látni, hogy a sofőr százról vészfékezik, egy kanyarnál pedig megjegyzi, hogy a TEK-esek biztosan aggódnak egy kicsit. Szijjártó Péter végül vezethette is a terepjárót. 

A veszprémi tesztpálya csütörtöki átadóján a miniszter elmondta: Veszprémben Kelet-Európa legnagyobb járműdinamikai tesztpályája épült, a 9,7 milliárd forintos beruházás 130 új munkahelyet teremtett, amelyhez az Orbán-kormány 1,460 milliárd forintos támogatást nyújtott. A beruházás javítja a cég nemzetközi versenyképességét, Magyarország mint fókuszország helyzetét, és megerősíti a veszprémi fejlesztési központ szerepét a Continental globális működésében. Az autóipar – fűzte hozzá – mindig is a magyar gazdaság zászlóshajója volt, amelynek termelési értéke tavaly rekordmértékűre, 9500 milliárd forintra nőtt, egy év alatt 12 százalékos emelkedést ért el. Ez azt jelenti, hogy a magyar ipari kibocsátás 30 százaléka már ebből a szektorból származik.

Szijjártó Péter láthatóan szereti a topkategóriás járműveket. 2020-ban már hétszer vette igénybe a rendőrség helikopterszolgáltatásait, augusztus 12-én pedig egy a Lady MRD nevű luxusjacht fedélzetén fotózták le. Utóbbi Szijj László NER-közeli milliárdos nagyvállalkozó tulajdonában van.