Hamarosan meg kell nyitni a kiskunhalasi mobil járványkórházat

2020.09.27. 10:50

A napi új koronavírus adatok folyamatosan 1000 körül alakulnak, így lassan meg kell nyitnia a kiskunhalasi mobilkórháznak, amit még az első hullám berobbanásakor építettek.

Jelenleg az intenzív osztályunkon négy beteget kezelünk, négy nagyon súlyos, kritikus állapotú beteget. Négyből hárman férfiak, illetve egy hölgy van. A legidősebb betegünk 72 éves, a legfiatalabb pedig 49, mondta Dr. Frei Norbert a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház COVID Intenzív Osztályának megbízott osztályvezető főorvosa.

A Kecskeméti TV híradó beszámolója szerint az intenzív osztály az eddigi 6-ról már 12 ágyasra bővült. Rövidesen azonban már 40 ágy várható az osztályon.

A főigazgató elmondása szerint a járványstatisztika azt mutatja, hogy nemsokára meg kell nyitni a mobil járványkórházat.

Erről folyamatosan egyeztetnek a járványügyi hatóságokkal és a tiszti főorvossal. Hozzátette, hogy a mobil kórházba vezényelt dolgozókkal fognak indulni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek