Botond, Mózes
EUR 385,81 Ft
USD 370,49 Ft
12 °C
29 °C

Ócsai Lajos: nemcsak a pandémia veszélyes, hanem a vírusszkeptikus orvosok is

2020.09.27. 16:27

A két százalékos halálozási ráta – nemzetközi statisztika szerint – nagyon magas, ez is bizonyítja, hogy veszélyes a koronavírus, véli az ÁNTSZ járványügyi főosztályának korábbi vezetője. Ócsai Lajos az Origónak úgy nyilatkozott:

lesújtó a véleménye a vírusszkeptikusokról, különösen a vírusszkeptikus orvosokról.

A járványügyi szakember szerint ezek az emberek óriási veszélyt jelentenek, emberéleteket kockáztatnak. Hozzáfűzte:

azt hirdetik a szkeptikusok, hogy ha egészséges vagy, nem lehet semmi baj. Nos, ez egyáltalán nem így van.

„Sok egészséges fiatalt láttunk nagyon súlyos állapotban koronavírus-fertőzés miatt” – mondta. Másrészt: nagyon veszélyes azt hangoztatni, hogy aki egészséges, az legyőzi a vírust, aki meg nem, annak nincs szerencséje. 

Jó lenne, ha tudnánk, hogy kinek milyen erős az immunrendszere. De nem tudjuk.

– tette hozzá a szakértő.

Kapcsolódó

A Magyar Orvosi Kamara határozottan kiállt a vírusszkeptikus konferencia ellen

A jó járványhelyzet hatására sokat romlott a hazai maszkviselés helyzete, és a MOK szerint a konferencia csak tovább ronthat ezen.

Ócsai Lajos hangsúlyozta: a kormányzati intézkedések hatásosak, bár az embereknek úgy tűnhet, ez a fertőzöttek növekvő száma miatt nem látszódik. Pedig, ha nem lenne kötelező a maszk használata zárt terekben, és ha nem hívnák fel a figyelmet a fertőtlenítésre illetve a távolságtartásra, sokkal nagyobb lenne a baj. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek