Ingyenes látásvizsgálatokat szervez a Magyar Látszerész Szövetség

2020.10.01. 19:16 Módosítva: 2020.10.01. 19:18
Idén októberben is megszervezik a Látás hónapját, azonban a járvány helyzetre tekintettel év végéig biztosítják az ingyenes látás- és szemüveg-ellenőrzést a kampányban részt vevő optikák.

Idén októberben is megszervezik a Látás hónapját, azonban a járványhelyzetre tekintettel év végéig biztosítják az ingyenes látás- és szemüveg-ellenőrzést a kampányban részt vevő optikák. A szövetség közleményében azt írta, a hosszabbítás arra is lehetőséget teremt, hogy elkerüljék a zsúfoltságot az optikai szaküzletekben, ezenkívül külön figyelmet fordítanak arra, hogy minden felpróbált szemüvegkeretet fertőtlenítsenek rögtön azok felpróbálása után.

Mint írták, felmérések szerint a szemüvegviselők jelentős része nem megfelelő, elavult, régi korrekcióval használja a szemüvegét, ami fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat. A konzultáció mindössze húsz percet vesz igénybe, az optikus ilyenkor nemcsak a szemet, de a szemüveget is ellenőrzi, és azzal kapcsolatban is hasznos tanácsokkal szolgál, hogy mivel ápoljuk a szemüvegünket.

A kampány részletei, illetve az abban részt vevő optikák listája megtalálható a latashonapja oldalon.