Tesztjelleggel bővítik a csepeli és a soroksári közlekedést

2020.10.01. 18:17 Módosítva: 2020.10.01. 18:31

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint 71-es és 152-es autóbuszvonal körjárati jellegű összekötésével szombattól, egyelőre tesztjelleggel bővítik Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közötti közvetlen eljutási lehetőségeket.

Szombattól a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötésével két új körjáratot indítanak a térségben. Az új 152-es autóbusz a Szent Imre tértől a Királyerdő útig a korábbi útvonalán halad, majd a Királyerdő út–Hollandi út útvonalon megy vissza a Szent Imre térre. Az új 71-es ezzel ellentétes irányban, a Szent Imre térről a korábbi útvonalán éri el a Horgásztanyákat, majd a Királyerdő út–Szentmiklósi út útvonalon jut vissza a Szent Imre térre. A Királyerdő úton új megállóhely is épül a Vihorlát út torkolatánál.

A fejlesztés eredményeként bővülnek Királyerdő térségének közlekedési lehetőségei, továbbá a soroksári Duna-part szabadidős területeinek elérhetősége Csepel más lakóterületei felől. Az új körjáratokkal a jelenlegi közlekedési kapcsolatok biztosításán túl lehetőség nyílik a közvetlen utazásra közösségi közlekedéssel is Csepel belterülete felé, illetve a Völgy utca és a Szentmiklósi út környéki lakóterületek, valamint a soroksári Duna-part rekreációs zöld terület között, kiváltva ezáltal a jelenlegi átszállásos utazást.

A BKK a tesztüzem tapasztalatait felhasználva fogja értékelni a bővített szolgáltatást. A fejlesztésre azután nyílt lehetőség a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, hogy a Királyerdő út szilárd burkolatot kapott.  • Tippek
  • Bankszámla