Az eddigi fideszes alpolgármestert választották meg településvezetőnek Balatonszemesen

2020.10.04. 21:45

Németh Kornélné (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Balatonszemesen vasárnap - tájékoztatta a Balatonszemesi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-t.

Szatmári Ibolya elmondta: az eddig alpolgármesterként dolgozó Németh Kornélné 529, míg független vetélytársai közül Farkas Péter 257, Havasy Tamás 24, Borbély János 19 érvényes szavazatot kapott. Beszámolt arról, hogy a Balaton-parti község 1527 választópolgárából 834-en szavaztak, ez 54,6 százalékos részvételt jelent. Öten érvénytelenül voksoltak.

nk
Fotó: Németh Kornélné - Balatonszemes polgármesterjelöltje / Facebook

Az időközi választásra azért volt szükség, mert Szomorú Szilárd (Fidesz-KDNP) július 1-i hatállyal lemondott a tisztségéről.

Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, nekem nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni

– írta a politikus, aki valószínűleg helyi harcok áldozata lett vagy – pendítette meg egy megszólaló  a Népszava akkori riportjában – azért kellett távoznia, mert nem támogatta, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) állami többségi tulajdonba kerüljön.