Egyre jobban benépesül a Balaton környéke

D MTZ20200801005
2020.10.14. 21:52

Fel kell készülni, hogy a következő tíz évben, a koronavírus-járvány lecsengése után a balatoni régió lakossága jelentősen nőni fog – mondta Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségnek (TÖOSZ) elnöke. Úgy véli, hogy a vízparti településeken nő, a tótól távolabbiakon csökken a lakosságszám, de ez ki fog egyenlítődni.

Schmidt Jenő szerint a következő húsz év egyik legfontosabb kérdése az lesz, hogy az ivóvízszükségletet sikerül-e majd kielégíteni. Úgy véli, hogy hulladékkezelés szempontjából is speciális terület lesz a Balaton kiemelt üdülőövezeti része, amely területeken speciális gyűjtési rendszert kell majd kidolgozni.

A következő évek fő stratégiai céljai között lesz a vízi és vizes, valamint a gyepes élőhelyek helyreállítása, megőrzése, fejlesztése, valamint a földtudományi természeti értékek megőrzése, a természetvédelmi ismeretterjesztés és a védett területek hatékony kezelése.

Kapcsolódó

Tíz település, ahova elköltözhetünk a járvány elől

Ha már úgyis otthonról kell dolgoznunk, nem mindegy, hol van az az otthon, főleg kijárási korlátozások idején

(Borítókép: M61-es dízelmozdony továbbítja gyorsvonatát Zánkánál a MÁV nosztalgia-hétvégéjén 2020. augusztus 1-jén. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)