Már több koronavírusos beteget ápolnak a balassagyarmati kórházban, mint az első hullámban 3 hónap alatt

2020.10.15. 17:53

A balassagyarmati kórházban a gyermekosztály átköltöztetésével bővítették a koronavírusos betegek ellátását. A gyermekosztály a volt szemészeti pavilonba kényszerült – derül ki Csach Gábor fideszes polgármester Facebook-posztjából, amelyet a Telex szúrt ki.

A balassagyarmati polgármester rendszeres és részletes veszélyhelyzeti közleményekben tájékoztatja a helyieket a koronavírus elleni védekezés lépéseiről. A Dr. Kenessey Albert Kórház már tavasszal is kijelölt intézmény volt, most is első lépcsős kiemelt intézménynek számít a járvány elleni védekezésben.

A kórházban 85 normál és 40 intenzív ágyon fogadják a betegeket. A szerdai beszámoló alapján az intézmény fertőzőosztályán már 74 koronavírusos beteget kezeltek, közülük 9-en voltak intenzív ellátás alatt, rajtuk kívül 7 fertőzésgyanús pácienst is a kórházban gyógyítottak.

Csach Gábor közleménye szerint az elmúlt három napban újabb három fertőzött beteg hunyt el a balassagyarmati kórházban.

A polgármester október 11-i közleményében azt írta, hogy az emelkedő betegszám miatt a hét elején műszakonként 5–8 nővért és ápolót, a hét végére 8–12 fős, többségében önkéntes egészségügyi szakszemélyzetet vezényeltek át Heves megyéből a balassagyarmati kórházba.

Csach Gábor arról számolt be:

Az első napok után jól összerázódott a gyógyító személyzet. Megfeszített munka folyik – gondolják el, a hét második felében már naponta több koronavírus beteget gyógyítottak a gyarmati kórházban a kollégák, mint az első hullámban 3 hónap alatt.

Kapcsolódó

Túl sok a fertőzött a mohácsi kórházban, bezárták a belgyógyászatot

Azokat, akiknek a belgyógyászatra kellene menniük, átmenetileg Komlóra vagy Pécsre irányítják.