3,4 milliárd forintból újul meg turisztikailag a Mátraverebély–Szentkút katolikus kegyhely

2020.10.21. 10:46

3 409 255 798 forint vissza nem térítendő támogatást adott az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Mátraverebély–Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére.

Az MTÜ közleményében azt írja,

a közelmúltban nemzeti emlékhellyé is nyilvánított Mátraverebély–Szentkút pályázatot nyert a római katolikus búcsújáróhely fejlesztésére, különös tekintettel családbarát szolgáltatások kialakítására és infrastrukturális fejlesztésekre.

A 3,4 milliárd forintos támogatásból többek között családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark létrehozását, parkolók és utak kiépítését, illetve a Kálvária-kápolna felújítását valósítja meg a kegyhelyet üzemeltető „Fons Sacer” belső egyházi jogi személy.

A cél a szezonalitás csökkentése: a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása; a családos, fiatal és határon túli zarándokok és turisták megszólítása.

A fejlesztés után nemcsak a vallásos látogatókra számítanak a kegyhelyen, hanem a kulturális turistákra, valamint a környék fekvéséből adódóan az aktív és az ökoturizmus kedvelőire is.

Kapcsolódó

800 millió forinttal támogatja az Orbán-kormány az éttermi cigányzenét

A program célja a hagyományos éttermi cigányzene felélesztése országszerte.